Wie zijn wij

Wij zijn Hennie en Gerrit Baart, we hebben al meer dan 35 jaar honden.
De eerst vier honden waren herplaatsers met een verleden. Met de vierde Mascha hebben we bij de  KC Culemborg ontdekt hoe leuk het is om met je hond te werken, Gehoorzaamheid Behendigheid en Flyball. Na twee jaar wilden we graag een pup om deze helemaal van het begin af op te voeden zodat het echt onze hond zou zijn.

Op een Clubmatch in Culemborg zagen we voor het eerst  de NOVA SCOTIA DUCK TOLLING Retriever, dit ras viel ons op door hun relaxte gedrag buiten de ring en hun vrolijke alertheid  tijdens het showen, we hadden geen idee wat voor ras het was maar door te vragen aan een trainer en de boeken erop na te lezen werden we helemaal verliefd op dit ras.

In januari 2000 is onze eerste Toller Kimber bij ons gekomen.
De fokker vroeg ons, als Kimber aan de eisen voor het fokken wat gezondheid en karakter betreft voldeed of we dan met haar een nestje wilden fokken.

Inmiddels zijn er vijf Red Riverlands nestjes gefokt en hopen we binnenkort het zesde nestje met onze jongste en vierde Toller Naida te kunnen fokken.

Met vragen over het fokken en het kiezen van combinaties  kunnen we altijd terecht bij de fokadviescommissie en andere fokkers van vereniging en de club.
We fokken alleen met een combinatie  die een positief  dekadvies  krijgt van de fokadviescommissie.

We zijn lid van de Vereniging v/d NOVA SCOTIA DUCK TOLING RETRIEVER en de NOVA SCOTIADUCK TOLLING RETRIEVER club Nederland.
Onder het nummer 263200 is onze kennel geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland.

Onze kennelnaam  “RED RIVERLANDS”  spreekt voor zich, Red, het mooie rood van onze Tollers, Riverlands, onze woonplaats Culemborg ligt in het rivieren gebied aan de Lek en op 3 minuten lopen van ons huis ligt het riviertje de Meer, we zijn dagelijks in de uiterwaarden of langs de Meer te vinden waar onze Tollers  zich heerlijk uit kunnen leven. site-voorstel-red rverlands nieuw